Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΒΙΝΤΕΟ-ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Η προσπάθεια για τη στήριξη και ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδος από τον κ. Αρτέμη Σώρρα ξεκίνησε το 2011. Κατόπιν χρονοβόρας και επιστημονικά τεκμηριωμένης προεργασίας ήρθε η υπόθεση στο φως της δημοσιότητας το 2011.
Το πρώτο οικονομικό εργαλείο που χρησιμοποίησε ο Αρτέμης Σώρρας είναι ένα σύνολο μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, τις οποίες κατέχει ως κληρονομικό δικαίωμα και ως νόμιμος και ανέκκλητος πληρεξούσιος τρίτων!
Το 2011, απευθύνθηκε σε δύο διακεκριμένους Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων των Η.Π.Α., τον Δρ Θ. Καρυώτη (University of Maryland) και τον Δρ Ν. Γεωργαντζά (Fordham University NY) να αξιολογήσουν τη σημερινή αξία της κάθε μετοχής έναντι του κατατεθειμένου κεφαλαίου – χρυσού που είναι δεσμευμένο με τον προθεσμιακό εγγυημένο λογαριασμό και τα πορίσματα έδειξαν αξία:
680 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ + ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ + ΑΞΙΕΣ ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
Όλοι έχουμε ακούσει την ιστορία που αναδείχθηκε μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή το 2011 σχετικά με την «Τράπεζα της Ανατολής (Banque d’ Orient)» ή αλλιώς «Banque D’ Orient», ένα σκάνδαλο τρισθεόρατων διαστάσεων.
Λίγα λόγια για το ιστορικό χρονικό και τη συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Η «Τράπεζα της Ανατολής (Banque d’ Orient)» είχε ιδρυθεί το 1904 από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (50%) και την Εθνική Τράπεζα Γερμανίας (50 %) και απορροφήθηκε το 1932 από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος. Το κεφάλαιο ήταν σε Χρυσά Γαλλικά Φράγκα. Κατά τα χρόνια λειτουργίας της είχε καταστεί σε μια υπερδύναμη, με καταστήματα σε τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Ήταν η μόνη τράπεζα, η οποία συναλλασσόταν κάτω από τον κανόνα του Χρυσού. Η Τράπεζα γίγαντας, με τη σκέψη ότι ήταν ελληνική, αιχμαλώτισε τόσο τις καρδιές των Ελλήνων της Διασποράς όσο και τον τεράστιο πλούτο που διέθεταν στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, όμως, και αυτή η τράπεζα, όπως όλες οι άλλες δεν ήταν Ελληνική. Ήταν και αυτή ένα ακόμα παρακλάδι της οικογένειας Rothschild και των όμοιών τους, που με πάγια τακτική κερδοσκοπούσαν εξ’ ονόματος της πτώχευσης των Λαών και των Κρατών τους. Σημειωτέον, ότι κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τα κεφάλαια της Ανατολής χρηματοδότησαν τον Χίτλερ και τους Γερμανούς που πολέμησαν κατά των Ελλήνων!
Είναι γνωστό ότι η τράπεζα διέθετε μια τεράστια περιουσία μεγάλης αξίας σε ακίνητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το ακίνητο στην οδό Σοφοκλέους 6 (Αθήνα πρώην Χρηματιστήριο Αξιών), το οποίο ήταν τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Ανατολής (ιδιόκτητο), το ακίνητο στην οδό Πανεπιστημίου όπου στεγάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, πολλά ακίνητα (οικόπεδα και κτήρια) που περιλαμβάνονται στο τρίγωνο Πανεπιστημίου-Αιόλου-Σοφοκλέους αλλά και αλλού ήταν ιδιοκτησία της Ανατολής!!!
Κατά την απορρόφηση, αποφασίστηκε με ΦΕΚ 277/12.7.1904 (Τόμος Ι. Φύλλο 2), ότι τα κεφάλαια που ήταν σε χρυσό δεν θα μεταβιβάζονταν στην Εθνική γιατί δεν αποτελούσαν υποχρέωση τρίτων και μετά την εκκαθάριση, θα αποδιδόταν το αναλογούν ποσό προς τους μετόχους. Το κεφάλαιο-χρυσός, μεταφέρθηκε για ασφάλεια στην Εθνική Τράπεζα Γαλλίας σ’ ένα έντοκο λογαριασμό με 7% επιτόκιο μέχρι την τελική εκκαθάριση. Η εκκαθάριση δεν περατώθηκε ΠΟΤΕ και τα κεφάλαια έκαναν φτερά δια μέσου δαιδαλωδών πράξεων. Διοχετεύτηκαν σε όλες τις κύριες τράπεζες του πλανήτη, ενεχυριάστηκαν και δημιούργησαν παρανόμως πλασματικές αξίες υπέρ τρίτων, χρησιμοποιήθηκαν για κατασκευές έργων υπέρ ιδιωτικών εταιρειών-συμφερόντων των ιδίων κτλ. Μέχρι πρότινος, κάποιες μετοχές ήταν ενεργές ακόμα και στο χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά καλύπτονταν από το τραπεζικό απόρρητο!
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ:
- αδιαμφισβήτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την πραγματική αξία της πραγματικής κινητής και ακίνητης περιουσίας της τράπεζας
- ατράνταχτα στοιχεία όπου φαίνεται ποιες τράπεζες, δια μέσου δαιδαλωδών τακτικών, στο παγκόσμιο στερέωμα έχουν χρηματοδοτηθεί και συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από τα κεφάλαια και τα πάγια ή και τα κεφάλαια που παράχθηκαν σε παράλληλους λογαριασμούς και εγγυήσεις από τον πλούτο της «Τραπέζας της Ανατολής»
- αδιαφιλονίκητα στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη και αξία των μετοχών όπως επίσης ότι η τράπεζα είναι σε ισχύ και λειτουργεί κρυφά και παράλληλα στο εμφανές τραπεζικό κατεστημένο, κάτω από διαφορετικά ονόματα,
αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας τη συνεχή προγραμματισμένη κλοπή και προδοσία και το απόλυτο κακό που έχει έλθει αντιμέτωπος ο πλανήτης μας από τις τακτικές των ιδίων τραπεζών και των τακτικών τους.
Οι μετοχές εκτιμήθηκαν και έχει αποδειχθεί ότι η αξία τους είναι τεράστια. Εξαιτίας αυτής της γνωστοποίησης είναι λογικό να γινόμαστε καχύποπτοι για το αν είναι πραγματικές και έγκυρες!!!
Όμως το γεγονός ότι αυτά τα ποσά μας ξενίζουν ή δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε, δεν σημαίνει ότι δεν είναι αληθινά. Άλλωστε είναι γνωστό πως στην Παγκόσμια αγορά τα ποσά τα οποία διακινούνται καθημερινά είναι ανυπολόγιστης αξίας.
Η δικαστική υπόθεση εναντίον της Εθνικής Τράπεζας, παρόλο που πήρε πολλές αναβολές ή/και ακυρώσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη. Στην ουσία έχει αποδειχθεί ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ και τώρα ο Α. Σώρρας προχωράει σε ασφαλιστικά μέτρα για το να επιβληθεί Δικαστική Εντολή να γίνει ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες παρουσία επόπτη του ενάγοντος.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ι. ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ROTHSCHILD
Η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» (ΕΤΕ) ιδρύθηκε το έτος 1841 από τον Γεώργιο Σταύρου, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος διευθυντής της και μέχρι την ίδρυση της «Τράπεζας της Ελλάδος» το έτος 1928 είχε το εκδοτικό προνόμιο.
Από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841 ήταν οι γνωστοί τραπεζίτες Ρότσιλντ (Rothschild). Μεταξύ των λοιπών μετόχων και ιδρυτών της ήταν επιπλέον το ελληνικό κράτος με 1.000 μετοχές, ο Νικόλαος Ζωσιμάς με 500 μετοχές, ο Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδος με 300 μετοχές, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β΄ της Βαυαρίας με 200 μετοχές, ο Κωνσταντίνος Βράνης με 150 μετοχές, ο Θεόδωρος Ράλλης με 100, ο Ιούλιος Έσσλιν, κ.α.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από την ίδρυσή του το 1880, ενώ από τον Οκτώβριο το 1999 η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματεύεται και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ήδη σήμερα κατέχει την ηγετική θέση στην ελληνική τραπεζική αγορά με 539 καταστήματα καλύπτοντας ολόκληρη τη γεωγραφική έκταση της Ελλάδας. Μετά τις πρόσφατες εξαγορές στο χώρο της Ν.Α. Ευρώπης και Ανατ. Μεσογείου, το Δίκτυο της Τράπεζας στο εξωτερικό περιλαμβάνει 1.137 μονάδες (στοιχεία 31/12/2011)
ΙΙ. ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ “ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ”
Δια της υπ’ αριθ. 122747/03-12-1904 ιδρυτικής πράξεως του Συμβολαιογράφου Αθηνών κ. Ηλία Γλυκοφρύδη, καταρτίστηκε το εκ τριάντα εννέα (39) άρθρων καταστατικό της ανωνύμου – δια μετοχών – εταιρείας, με την επωνυμία «Τράπεζα της Ανατολής Α.Ε.» (Banque d’ Orient – Orientbank), του οποίου η κατά νόμο προβλεπόμενη πράξη έγκρισης του από τον Υπουργό των Εσωτερικών δημοσιεύτηκε στο με αριθμό 277/07-12-1904 (Τεύχος Α΄) φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).
Ιδρυτές – μέτοχοι της τραπεζικής εταιρείας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ήταν η τραπεζική εταιρεία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και η τραπεζική εταιρεία «NATIONALBANK fur DEUTSCHLAND» (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ), τραπεζικές εταιρείες οι οποίες από κοινού ανέλαβαν ισότιμα την κάλυψη του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου, ποσού δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) χρυσών γαλλικών φράγκων, που τότε διαιρείτο σε είκοσι χιλιάδες (κοινές ανώνυμες) μετοχές, αξίας έκαστης (κατά το στάδιο της ίδρυσης) πεντακοσίων (500) χρυσών φράγκων ολοσχερώς καταβεβλημένων. Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, η Τράπεζα της Ανατολής (Banque d’ Orient) αποτελούσε κατ’ ουσίαν θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος εφόσον ιδρύθηκε από αυτήν προκειμένου να εξυπηρετεί τις τραπεζικές συναλλαγές της εκτός Ελλάδος.
Μεταγενέστερα επήλθαν σταδιακά αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου και δη το έτος 1906 κατά το ποσόν των 5.000.000 χρυσών γαλλικών φράγκων, το έτος 1910 κατά το ποσόν των 10.000.000 χρυσών γαλλικών φράγκων και το έτος 1925 (με δύο αυξήσεις στην αρχή και στο τέλος του έτους) κατά το ποσόν των 5.000.000 χρυσών γαλλικών φράγκων κάθε φορά, οπότε το έτος 1926 η εν θέματι τράπεζα διέθετε μετοχικό κεφάλαιο ανερχόμενο στο συνολικό ποσό των τριάντα πέντε εκατομμυρίων (35.000.000) χρυσών γαλλικών φράγκων, διαιρούμενο σε διακόσιες ογδόντα χιλιάδες (280.000) κοινές ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας έκαστη εκατόν εικοσιπέντε (125) χρυσών γαλλικών φράγκων.
Η έδρα της τραπεζικής αυτής εταιρείας ορίστηκε στην πόλη των Αθηνών, ενώ προβλέφθηκε η δυνατότητα ίδρυσης υποκαταστημάτων και πρακτορείων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην «Ανατολή», ως χαρακτηριστικά προβλέφθηκε και ακολούθως υλοποιήθηκε.
Σκοπός της τραπεζικής αυτής εταιρείας ορίστηκε η εκτέλεση στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή δια ίδιον λογαριασμό ή δια λογαριασμό άλλων ή με συμμετοχή, κάθε τραπεζικής εργασίας, προεξοφλήσεως δανείων, πιστώσεων, καταλλαγής και εντολής και άνευ εξαιρέσεων όλων εν γένει των επί των κινητών, ακινήτων, τραπεζικών, βιομηχανικών και εμπορικών εργασιών των τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων.
Εκτός άλλων, σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού ορίσθηκε ότι η μεταβίβαση των ανωνύμων μετοχών γίνεται δια της απλής παραδόσεως του τίτλου και ότι τα εκ της μετοχής πηγάζοντα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις παρακολουθούν τον τίτλο της μετοχής, σε οποιαδήποτε χέρια και αν επέλθει αυτός.
Στο άρθρο 37 του καταστατικού ορίστηκε ότι σε κάθε εποχή και περίπτωση, η γενική – των μετόχων – συνέλευση καταρτισθείσα ως το άρθρο 31 ορίζεται, δύναται μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου (της εταιρείας) να αποφασίσει την προ της λήξεως διάλυση της εταιρείας… Η απόφαση της συνελεύσεως δημοσιεύεται.
Στο άρθρο 38 του καταστατικού ορίστηκε ότι σε περίπτωση διαλύσεως, προ της λήξεως ή εν περιπτώσει λήξεως της εταιρείας, εάν η παράταση δεν αποφασισθεί, η Γενική Συνέλευση των μετόχων με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου κανονίζει τον τρόπο εκκαθάρισης και διορίζει έναν ή περισσότερους εκκαθαριστές, δύναται δε να εγκαταστήσει Επιτροπή ή Συμβούλιο της εκκαθαρίσεως, το οποίο καθορίζει την λειτουργία. Με το διορισμό των εκκαθαριστών λήγει η εξουσία των Συμβούλων και των Ελεγκτών.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκκαθαρίσεως και μέχρι ρητής εναντίας αποφάσεως, το διανεμηθέν ενεργητικό εν γένει της Εταιρείας εξακολουθεί να ανήκει κατά κυριότητα στο νομικό πρόσωπο του συνόλου των μετοχών.
Κατά την διάρκεια της εκκαθαρίσεως, η εξουσία της Γενικής Συνελεύσεως εξακολουθεί, οία και κατά την ύπαρξη της εταιρείας. Αυτή χορηγεί σε κάθε περίπτωση, κάθε ειδική εντολή στους εκκαθαριστές, εγκρίνει τους λογαριασμούς της εκκαθαρίσεως και δίνει εξόφληση στους εκκαθαριστές.
Η αποστολή των εκκαθαριστών συνίσταται στην εκκαθάριση, έστω και συμβιβαστικώς, παντός του σε κινητά και ακίνητα (στοιχείου) ενεργητικού της εταιρείας και σε απόσβεση του παθητικού. Με εξαίρεση τους περιορισμούς, τους οποίους η Γενική Συνέλευση των μετόχων δύναται να επιφέρει κέκτηνται αυτοί προς το σκοπό αυτόν και δυνάμει της ιδιότητας αυτών την μόνη και απόλυτη εξουσία, σύμφωνα με τους νόμους και τα έθιμα του εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου σε αυτή και του δικαιώματος να διαπραγματεύονται, συναλλάσσονται, συμβιβάζονται, παραχωρούν κάθε εγγύηση και δι’ υποθήκη, εάν υπάρχει περίπτωση και να συναινούν σε κάθε παραίτηση ή άρση κατάσχεσης μετά ή άνευ πληρωμής.
Εκτός τούτου δικαιούνται με την άδεια της Γενικής Συνέλευσης να μεταβιβάζουν ή να εκχωρούν σε κάθε ιδιώτη ή σε κάθε Εταιρεία, είτε με τον τύπο της εισφοράς (apport) είται άλλως, το σύνολο ή μέρος των δικαιωμάτων, αγωγών και υποχρεώσεων της διαλυθείσης Εταιρείας. Όλες οι αξίες εκ της εκκαθαρίσεως που προέρχονται μετά την απόσβεση του παθητικού και την απόδοση του καταβεβλημένου κεφαλαίου επί των μετοχών, ανήκουν σε όλες τις μετοχές κατά ίσα μερίδια.
Στο άρθρο 39 του καταστατικού, ορίστηκε ότι όλες οι αμφισβητήσεις οι οποίες δύνανται να προκύψουν κατά την διάρκεια της εταιρείας ή κατά την εκκαθάριση, είτε των μετόχων μεταξύ τους, είτε μεταξύ των μετόχων και της εταιρείας, λόγω των εταιρικών υποθέσεων, υποβάλλονται στη δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστηρίων της έδρας της εταιρείας (Αθήνα).
Η εν θέματι τραπεζική εταιεία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε.», μετά την ίδρυσή της (1904), ανέπτυξε τις τραπεζικές εργασίες της διεθνώς (και εκτός της τότε Ελλάδας) και ειδικότερα στις περιοχές της «Ανατολής», ως τότε οριζόταν η ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπου υπήρχε έντονο ελληνικό στοιχείο και εμπορική – οικονομική άνθιση, ως ιδίως στην Αίγυπτο, Τουρκία, Μικρά Ασία, Θεσσαλονίκη και λοιπές περιοχές με μεγάλη οικονομική και εμπορική άνθιση.
Λόγω της αναπτυξιακής πορείας της τράπεζας, συντελέσθηκαν σταδιακά αυξήσεις του μετοχικού της κεφαλαίου, οπότε και εκδόθηκαν επιπρόσθετες μετοχές, σύμφωνα με το καταστατικό της και τον νόμο, πάντοτε καλυπτόμενες σε χρυσά γαλλικά φράγκα, δια της κτήσης (κάλυψης) των οποίων κατέστησαν μέτοχοι της εν θέματι τραπεζικής εταιρείας και επιπρόσθετα φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενώ αντίθετα αποχώρησε η εκ των ιδρυτών – μέτοχος τραπεζική εταιρεία “NATIONALBANK fur DEUTSCHLAND” (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ).
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
- ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ROTHSCHILD
- ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ “ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ”
- ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ “ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ” ΜΕ ΤΗΝ “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ”
A. Τίμημα της εξαγοράς
B. Λογαριασμοί ενεργητικού και παθητικού της Τράπεζας της Ανατολής
Γ. Ειδική εκκαθάρισης
Δ. Ανεύθυνον της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος εκ διαχειρίσεως
Ε. Μέτοχοι της Τραπέζης της Ανατολής. Πληρωμή αυτών.
ΣΤ. Παράδοσις περιουσίας κ.λπ., της Τραπέζης της Ανατολής - ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞ’ ΑΥΤΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου